Hasiči celý den vytahují z příkopů desítky aut

9. únor 2015

Od ranních hodin dnes hasiči v celém kraji likvidují následky nehod na zasněžených a zledovatělých silnicích. Vzpříčené kamiony brání provozu na silnicích v kraji, hasiči vytahují z příkopů desítky vozidel.

Hasiči ze Svitav vyprošťovali už po 5. hodině ranní nákladní automobil, který skončil ve Vendolí na boku v příkopu. V Kunvaldu zasahovaly před sedmou hodinou ranní tři jednotky hasičů. Tady skončila dodávka ve stráni. Nehoda se obešla bez zranění. K vyproštění museli hasiči zavolat jeřáb.

Hasiči při cestě od nehody na základnu vytahovali ještě zapadlý kamion. Ten museli vyprošťovat o pár minut déle i hasiči v Klášterci nad Orlicí. Zapadlá vozidla bylo nutné vyprostit i v Bystrém a Hejnici.

Vyprošťovací jeřáby a čtyřhodinová uzavírka

Dopoledne byli hasiči z Poličky a Svitav povoláni do Borové, kde se vzpříčil kamion s návěsem na převážení dřeva. Při kolizi z něho vyteklo zhruba 150 litrů nafty. K vyproštění kamionu bylo zapotřebí jeřábu. Silnice byla při odstraňování následků nehody více než 4 hodiny uzavřena.

V půl jedenácté dopoledne vytahovali hasiči z Litomyšle v Němčicích další osobní automobil. Hasičské vozy směřovaly před polednem také do Dolní Dobrouče, kde skončil osobní vůz mimo silnici – v poli. Automobil byl vytažen hasiči. Událost se obešla bez zranění. V příkopu skončil také před polednem osobní automobil v Bojanově na Chrudimsku.

Čtěte také

Nakloněný a v příkopu se ocitl v poledne jedenáctitunový kamion na silnici z Lanškrouna do Jakubovic. Další dva nákladní automobily sjely v poledne do příkopu také na silnici z Chocně do Dvořiska. Kamiony bránily v plynulém silničním provozu. U obce Ostrov zapadl sedmitunový nákladní automobil. Vyprostit ho museli hasiči z Lanškrouna.

V příkopě skončil i autobus

Žamberečtí hasiči vytahovali krátce po 13. hodině zapadlý autobus v Líšnici. Jedním kolem autobus uvízl v příkopu. Uvnitř nebyl žádný cestující. Během dvaceti minut byl autobus z příkopu vytažen. Před půl třetí odpoledne vyjížděli hasiči do Janova, kde přední nápravou uvízl v příkopu nákladní automobil. K úniku provozních náplní ani ke zranění nedošlo.

autor: pta
Spustit audio