Inspekce zavřela hospodu v Kuněticích. Kvůli myším a jedu

27. srpen 2015

Myší trus v blízkosti potravin, mrtví hlodavci a umaštěné podlahy od zbytků jídla v kuchyních. Státní zemědělská a potravinářská inspekce kvůli těmto a dalším prohřeškům uzavřela deset českých hostinců.

I když už některé sjednaly nápravu, hrozí jim pokuty. Do hledáčku inspektorů se dostala i oblíbená výletní hospoda, kterou na břehu Labe v Kuněticích na Pardubicku hojně navštěvují cyklisté.

„K tomu se nebudu vracet,“ řekl majitel Josef Štancl, který se odmítl pro Český rozhlas vyjádřit a odjel ihned z místa autem.

Jeho hostinec je malebné místo přímo u vody. Je tady velká zahrádka se slunečníky.

Oblíbená zahrádka

„To nás dostalo. Byli jsme velmi negativně překvapeni, protože jsme tam jezdili velmi rádi. Byla to oblíbená restaurace se sezením u vody. Moc nás to mrzí. Myslím, že nejvíce jsou zklamáni cyklisti,“ říkají manželé Švábovi z Pardubic, kteří si sem vyjeli právě na kolech.

Hospoda U Přívozu v Kuněticích

„Já jenom chci říct, že mi to je hodně líto, že takové krásné místo,“ říká paní Monika.

Čtěte také


Hostinec u Přívozu - ve skladu surovin byly inspektory objeveny kukly hmyzu a mrtvá myš. V polici regálu se suchými potravinami a na podlaze se vyskytoval myší trus a bezprostředně vedle potravin (čočka, těstoviny, olivy) byl umístěn jed na hlodavce. Prostory kuchyně, především mezi kuchyňskými zařízeními, byly pokryty zašlou mastnotou a dalšími nečistotami.Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Inspektorům vadilo, že majitel této hospody měl ve skladu surovin kukly hmyzu, byla tam i mrtvá myš a na podlaze myší trus.

„Dokonce bezprostředně vedle potravin, jako je čočka nebo těstoviny, byl umístěn jed na hlodavce, což je z hygienického hlediska naprosto nepřípustné. Dále podlahy v kuchyni pod sporáky a dalšími zařízeními byly silně znečištěné zašlou mastnotou,“ doplňuje mluvčí inspekce Radoslav Pospíchal.

Majitel restaurace dal ale vše do pořádku a provozovnu dnes dopoledne otevřel. Pokuta ho nemine.

Mrtvá myš v kuchyni Restaurace U Přívozu

Čtěte také

autor: wol
Spustit audio