Koupaliště v Hlinsku desítky let chátrá, město ho chce oživit

6. květen 2016 09:28

Rezavé zábradlí a skokanské můstky zarostlé mechem. Tak teď vypadá hlinecké koupaliště. Areál zůstává uzavřený už několik desítek let.

Radnici vadí, že lidé musí za koupáním jezdit do okolních měst. Chce proto sportoviště znovu zprovoznit. Jenže má to několik důležitých podmínek.

„Myslím, že je to tady uzavřené asi třicet čtyřicet let. Nechceme, aby tady vznikl akvapark, chceme ty kroky dělat postupně. Pro nás je dneska nejnutnější zjistit, jak jsme na tom s vodou. Pokud nám výzkumy ukáží, že tady voda je, můžeme pokračovat dál,“ říká místostarosta Hlinska Zdeněk Eis.

Koupaliště má prý slabý přítok. Město chce mít jistotu

Hlinecká zastupitelka a bývalá starostka Magda Křivanová ale ve vzkříšení koupaliště nevěří: „Ten přírodní zdroj nebyl dostatečný a hrozilo tam i vtékání různých chemikálií, protože je to voda z pole. Je tam s tím problém. Podle poslední studie, která se nechávala dělat před několika lety, z toho jasně vycházelo, že by se koupaliště muselo napojit na veřejný zdroj vody.“

Zchátralé koupaliště v Hlinsku

Místostarosta Zdeněk Eis chce mít jistotu. Město si proto zaplatí nové testy. „Přítok tady je, ale už není tak vydatný, abychom se o to mohli úplně opřít, takže proto nám firmy budou zkoumat, jak to tady je vůbec s podzemní vodou a jakým stylem bychom mohli koupaliště zásobovat.“

Čtěte také

Výsledky bude znát radnice po prázdninách. Rekonstrukce zchátralého koupaliště by mohla začít příští rok.

autor: kop
Spustit audio