Městská policie v Chrudimi hlídá lidem na dovolené byty a chaty

6. červenec 2015

Lidé v Chrudimi mohou požádat strážníky o dohled nad domy a byty. Městská policie nabízí službu hlavně zájemcům, kteří se chystají na dovolenou. Opuštěné nemovitosti jsou snadný terč pro zloděje.

Majitelé si proto mohou domluvit pravidelné kontroly hlídek. Co je pro to potřeba udělat, na to se redaktor Josef Kopecký zeptal vrchního strážníka chrudimské městské policie Lukáše Dvořáka.

Prvním krokem k ochraně vašeho domu, bytu nebo chaty je přijít na služebnu městské policie v Chrudimi. Se strážníky potom vyplníte jednoduchý formulář. Strážníci potřebují vědět, v jakém termínu nebudete doma, dále vyplníte své jméno a adresu nemovitosti a kontakt, na kterém by vás strážníci v případě potřeby mohli kontaktovat.

Čtěte také

Strážníci potřebují vědět, kdo vám zalévá kytky

Důležitá je podle Dvořáka také kolonka „poznámka“, kam lidé mohou nahlásit určité zvláštnosti. Třeba požádat o prohlídku okének, která nejsou při běžném pohledu vidět. Je také dobré upozornit strážníky na osoby, které se na vašem pozemku mohou pohybovat, třeba pokud vám venčí psa nebo zalévají kytky.

Vozidlo Městské policie Chrudim

V praxi to funguje tak, že i když přijdete na služebnu v den odjezdu na dovolenou, strážníci už ten den začnou dům hlídat. Strážníci v průběhu své 12hodinové směny dům 3-4krát provedou vizuální kontrolu. Pokud při ní zjistí nějakou nesrovnalost, tak kontaktují žadatele. V případě napadení strážníci volají policii nebo vše potřebné vyřídí sami.

Za hlídací servis lidé neplatí, strážníci ho poskytují zdarma.

autor: kop
Spustit audio