Městské slavnosti promění Východočeské divadlo na promítací plátno

8. říjen 2015

V Pardubicích dnes vstupují do druhé části Městské slavnosti. Těšit se můžete na přehlídku historických aut, dny medu, Běh Terryho Foxe i ohňostroj.

V neděli nás čeká tradiční Velká pardubická, ještě před ní ale krajské město opět ožije - druhá část městských slavností bude patřit hlavně kultuře.

Divadlo jako stříbrné plátno

Kromě tradičního programu se můžete těšit i na úplnou novinku. Videomapping je promítání na míru vytvořeného videa na nějaký objekt. V Pardubicích to bude na budovu Východočeského divadla a show potrvá dvě hodiny.

Velkou roli bude hrát právě architektura divadla a přiblíží poutavou formou příběh Pardubic. Promítat se bude ve smyčkách, takže si celé speciální „představení" budou moci vychutnat i ti, kteří nestihnou samotný začátek v pátek ve 21 hodin. Při promítání budou pro lepší efekt zhasnuté lampy na náměstí Republiky.

Z dnešního programu bychom mohli pozvat na spanilou jízdu kočárů, což je tradiční pozvánka a propagace Velké pardubické. A v 17:30 můžete zajít do KD Hronovická na Tančírnu neboli přehlídku choreografií místních tanečních souborů.

Videomapping na Východočeském divadle v Pardubicích

Zítra kromě videomappingu bude určitě lákat celodenní tržiště na Pernštýnském náměstí a sraz historický vozidel, ta se předvedou lidem o půl třetí.


Omezení dopravy
Od čtvrtečního poledne do nedělní půlnoci bude kvůli festivalovým akcím uzavřeno Pernštýnské náměstí, v sobotu 10. října od 10:00 do 12:00 ulice Labská a U Stadionu. V sobotu večer bude neprůjezdné náměstí Republiky. V 18:30 začne uzavírka od křižovatky Sukovy třídy s ulicí Na Hrádku po křižovatku ulic Jahnova a Karla IV.

Hlavní program bude v sobotu a nebude chybět tradiční ohňostroj. Začne v 18:30 lampionovým průvodem, který dojde k Labi, kde se nebe rozsvítí rachejtlemi a světlicemi.

Ale když si v sobotu přivstanete, můžete už v devět ráno potkat ve městě včelaře, kteří v krojích dojdou do KD Hronovická a dva dny budou zájemcům představovat vše o chovu včel a samozřejmě nebude chybět soutěž o nejlepší med. Sportovci si můžou užít při Běhu Terryho Foxe, který nabídne trasy i pro bruslaře a cyklisty, a odpoledne vystoupí regionální folkové a country kapely.

Neděle už bude patřit Velké pardubické.

Lampionový průvod prochází Příhrádkem

Čtěte také

autor: ba
Spustit audio