Nedostatek diváků se kina v Ústí netýká. Promítá odpoledne pro seniory

27. březen 2017

Kino v Ústí nad Orlicí nabízí dvakrát do měsíce promítání pro seniory. Je za zlevněné vstupné a začíná už brzo odpoledne. Málokdo by čekal u pokladny fronty, ale opak je pravdou. Dojíždějí sem lidé z okolí i celé skupiny. Klubcentrum, které kino provozuje, má radost, že diváků stále přibývá.

„Ten film tady hráli večer, ale nějak se nám to nehodilo, tak jdeme dneska. Asi začneme víc využívat této možnosti. Pro nás starší je to lepší než večer,“ říká seniorka.

Dnes přišlo hodně lidí, což je podle paní Ireny, která v kině štípe lístky, obvyklá situace. Seniorům vyhovuje zvýhodněná cena i čas, v jakém se promítá. Dorazila i skupina z domova důchodců.

Důchodce doprovází ošetřovatelka Renáta Raková: „Začali jsme na Anděla Páně před dvěma měsíci a od té doby se snažíme pravidelně jednou za měsíc podle nabídky přijít. Má to v domově veliký ohlas.“

Zájem diváků seniorů těší i ředitele místního Klubcentra Karla Pokorného: Takzvané seniorkino se setkalo s velice příjemným ohlasem, takže senioři chodí. Ono to má důvod, protože starším lidem se často nechce večer jít do kina. Mají strach. I to vstupné pro ně není až tak stravitelné.“

Podle statistik v místním kině diváků přibývá, a to díky podobným akcím i reprízám oblíbených snímků.

autor: Zuzana Pecháčková
Spustit audio