Oprava pardubické třídy Míru je v polovině, začíná pokládka povrchu

Rekonstrukce třídy Míru v Pardubicích je v polovině. Stavební firma už dokončila opravy vodovodních přípojek a v závislosti na postupu archeologického průzkumu začíná s pokládkou povrchů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rekonstrukce třídy Míru - Zelená brána v obležení bagrů

Rekonstrukce třídy Míru - Zelená brána v obležení bagrů | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

„Už jsou položeny odvodňovací žlaby, což je nutná podmínka pro další pokračování stavby. A mezi žlaby postupně vidíte jednotlivé vrstvy komunikace, jak se budují,“ říká pracovník stavebního dozoru Jaromír Kocián.

„Začíná to sanací pláně, pokračuje štěrkem, na konec kamenivo zpevněné betonem a do něj klademe žulovou dlažbu,“ dodává.

Dlažba a asfaltové podklady by podle harmonogramu měly být hotové ještě do zimy. Skutečný postup prací ale závisí i na počasí, pokud začne sněžit brzy, mohou se práce zkomplikovat.

Jaromír Kocián věří, že vše půjde podle plánu. „Pevně doufám, že se to zlepší, protože všechna činnost všech, kteří tady jsou, abychom řádově do října jsme dostali co nejvíce ploch pod finální povrchy, tedy pod dlažbu. Lidem by se pak mělo chodit lépe," konstatuje.

Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme