Pardubice jsou blíž pokračování v hokejové extralize

21. duben 2017

Pardubice se díky výhře 3:1 s Českými Budějovicemi přiblížily udržení mezi elitou. Nyní se drží na druhém místě se 17 body a mají jednobodový náskok nad Karlovými Vary.

Do utkání vstoupily lépe Pardubice, když v závěru první třetiny využily chyby v rozehrávce Motoru, kdy obránce nahrával na střídajícího hráče. Dynamo už potom zvládlo situaci dva jednoho a David Tomášek skóroval.

Následně ještě brankář Petr Kváča podržel České Budějovice při další příležitosti Pardubic. Ve druhé třetině se ani jeden z týmu neprosadil, přestože domácí Motor zvýšil aktivitu a snažil se o vyrovnání.

Pardubice odskočily do dvoubrankového vedení ve 44. minutě, když využily přesilovou hru. Obránce Nick Schaus vypálil od modré čáry, puk se odrazil od mantinelu a s pomocí Hubáčka ho dostal do brány Rastislav Špirko.

V 56. minutě snížil Filip Vlček a dal Motoru ještě naději. V závěru třetiny měl velkou šanci domácí Miloslav Čermák, ale sám před gólmanem přestřelil. Vítězství Dynama pojistil čtyřicet sekund před koncem Lukáš Nahodil, který trefil prázdnou bránu.

11. kolo baráže o hokejovou extraligu:

Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 56. F. Vlček (Fillman, Nouza) - 17. D. Tomášek (M. Bárta), 44. Špirko (Hubáček, Schaus), 60. Nahodil (Trončinský). Rozhodčí: Hodek, Šír - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:4, navíc M. Heřman (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 6421.

HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 2:3 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)Branky a nahrávky: 21. Čachotský, 39. J. Říha (F. Seman) - 18. M. Zadražil (Harant, Baránek), 27. Gríger (Flek, Sičák), 61. Gríger (T. Rachůnek). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 6500 (vyprodáno).

autor: nis
Spustit audio