Pardubice se na deset dnů stanou centrem světového hokejbalu

1. květen 2017

Dnes začíná mistrovství světa v hokejbalu mužů a žen. Hokejbal je sport hodně podobný hokeji, podobná je velikost hřiště, hraje ho stejný počet hráčů, stejné jsou branky a podobná i výstroj. Jen puk nahrazuje míček a hráči nemají brusle.

Hokejbal má úplně jiné jméno než před pár lety. „Naše základna dětí se poslední dobou extrémně rozrůstá a věříme, že se jednou budeme moci s většími sporty opravdu rovnat. Zatím jsme spíš dravá štika, která se snaží dotáhnout k největším konkurentům,“ říká Martin Komárek, předseda organizačního výboru turnaje.

O úspěchu akce vždycky rozhodují sportovní výsledky domácího týmu. Do Pardubic dorazí celky z celého světa. Kromě tradičních zemí jako Kanada, USA, Finsko, Švýcarsko, Slovensko i země poměrně exotické jako Itálie, Portugalsko, Indie, Hongkong, Kajmanské ostrovy, Bermudy, Arménie, Libanon a celá řada dalších.

Světový šampionát se v Česku koná potřetí a čeští muži patří mezi světovou elitu, pravidelně vozí medaile. Navíc na mistrovství konaných v Česku získali dvakrát zlatou medaili. A teď ji chtějí potřetí. I proto má pardubický šampionát hlavní myšlenku – Vraťme zlato domů.

První zápas sehraje český výběr mužů 1. června od 18 hodin proti Švýcarsku, ženy pak vstoupí do šampionátu soubojem s Velkou Británií v sobotu 3. června. Nového šampiona poznáme 10. června.

Rozpis zápasů českých týmů v základní skupině:

Muži:
Čtvrtek 1.6. 18:00 Česko – Švýcarsko
Pátek 2.6. 19:00 Česko – Itálie
Sobota 3.6. 16:30 Česko – USA
Pondělí 5.6. 20:10 Česko – Portugalsko 
Ženy:
Sobota 3.6. 19:00 Česko – Velká Británie
Neděle 4.6. 17:00 Česko – Itálie
Pondělí 5.6. 16:00 Česko – Slovensko
Úterý 6.6. 16:30 Česko – USA
Středa 7.6. 19:00 Česko - Kanada 
autoři: MAL , pta , Otta Guttwirth
Spustit audio