Pardubicím úvod extraligy vyšel. Nesmí ale nastat uspokojení, varuje Kolář

Základní část hokejové extraligy dnes vstoupí do své druhé čtvrtiny. V Třinci bude k vidění šlágr kola – první Oceláři změří síly s druhými Pardubicemi. Ty jsou letos zatím největším překvapením soutěže a asi málokdo očekával, že by Východočeši i v okleštěné sestavě mohli být tak vysoko v tabulce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejistům Pardubic (v čerrveném) patří po úvodní čtvrtině základní části 2. místo

Hokejistům Pardubic (v čerrveném) patří po úvodní čtvrtině základní části 2. místo | Zdroj: ČTK

První čtvrtina základní části je minulostí. Pro někoho je bilancování příjemné, třeba pro Třinec, Pardubice a Litvínov, někde hodně zpytují svědomí. Především na jihu Moravy ve Zlíně a Brně.

Východočeši vybojovali 27 bodů a to je vzhledem k nekompletní sestavě slušné číslo. Ani minutu zatím nehráli zkušení borci Radovan Somík a Libor Pivko a je otázkou, jestli vůbec budou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Úvodní čtvrtinu extraligy z pardubického pohledu zhodnotil útočník Jan Kolář

Spokojený s bodovým ziskem týmu je i pardubický útočník Jan Kolář, který ale ví, že bude potřeba vydobyté pozice potvrdit.

„Ani jsem si neuvědomil, že máme za sebou první čtvrtinu. Nebyl ani čas nad tím přemýšlet. Buďme rádi, že nám začátek neuletěl. V minulých sezonách jsme body spíše honili a teď máme lepší výchozí pozici,“ tvrdí Jan Kolář, který ale ví, že se svými spoluhráči nesmí polevit.

„Pozice nás musí motivovat k tomu, abychom nadále šlapali. Je moc času před námi, žádné uspokojení nesmí nastat,“ dodává 33letý útočník.

Extaligového lídra z Třince trápí hra v přesilovkách a častá vylučování

Číst článek

Po dvou ne zrovna povedených sezonách se zdá se blýská na lepší časy, i když bilancovat se bude až po 52. kole. Kolář nastiňuje, proč to podle něj v Pardubicích tak trvalo.

„V posledních letech přišlo dost změn a nic není hned. Už vloni se tým zformoval a moc se podle mě nezměnil. Sedlo si to a snad na tom i letos stavíme. Nechci nic vychvalovat, pojďme dál pracovat,“ nabádá hokejista, který byl u všech tří mistrovských titulů Pardubic v samostatné extralize.

Pod tlakem bude Třinec

Už dnes čeká na Pardubice řádná prověrka. Nejen, že Třinci patří první místo a má velkou útočnou sílu, ale v minulém kole prohrál se Spartou a to jeho fanoušci znovu vidět nechtějí. Každopádně pardubičtí nemají důvod mířit na Moravu se svěšenou hlavou. Větší tlak bude na domácích.

„Třinec letos hraje výborný hokej. Zápas ale začíná od nuly a my tam můžeme jet uvolněně. Oni potřebují hájit domácí body a my se pokusíme jim je vzít. Věřím, že to bude hezký zápas,“ říká o duelu prvního s druhým pardubický Jan Kolář.

Úvodní buly na třineckém zimním stadionu padne v 15 hodin.

Petr Hašek, Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme