Pardubická Dukla je už půl roku rozkopaná, hotovo jen tak nebude

27. březen 2015

Obyvatelé pardubického sídliště Dukla si už několik měsíců stěžují na dvě rozkopané ulice, kde ale žádní dělníci nepracují. Místní musí úseky složitě objíždět, nemají kde zaparkovat auta a nechápou, proč oprava nepokračuje dál.

Na křižovatku ulic Rožkova a Gorkého se zašla podívat reportérka Drahomíra Bačkorová.

Jeden z místních obyvatel, kterého jsem potkala, musel slézt z kola, protože silnice před ním je rozkopaná. „Je to proto, že jim nevyšli peníze, prý. Tady jezdil autobus. No, vadí mi to. Já bydlím na Dukle a je to na nic,“ říká pan Miroslav.

Čtěte také

Na rohu ulic Rožkova a Gorkého je to rozkopané a ta situace trvá asi půl roku.
„Přesně tak. Situace trvá půl roku a je to kvůli komplikaci s ulicí Gorkého, která vznikla na podzim roku 2014,“ říká starosta 5. obvodu Jiří Rejda.

Na staveništi se vůbec nic neděje. „Není se čemu divit, protože se ani nic dál dít nemůže. Během fáze, kdy se dělala ulice Rožkova, do ulice Gorkého zasáhnul VaK a dělal tam překládku. Bohužel tak, jak byl projekt zpracován minulým vedením, se nepočítalo s nestabilním podložím. V podstatě, když VaK hrábnul, zjistil, že podloží v ulici Gorkého je absolutně jiné,“ dodává Rejda.

Rekonstrukce ulice V Ráji

V Ráji? Křižovatka ulic V Ráji a Gorkého je rozkopaná už několik měsíců

Kvůli této situaci byly práce zastaveny. „V současné chvíli bojujeme o to, aby to zase v IPRM bylo. V současné chvíli by to mělo jít do vyhlášení soutěže. Mělo by se to stihnout všechno zrekonstruovat do konce roku,“ upřesnil Rejda.

Čtěte také

Hlavně místním tato komplikace vadí, protože zde mají úplně omezený provoz. Nemohou sem vjet ani autem, protože jsou zde zákazové značky.

Můžete lidem slíbit, že to v tom termínu, který jste řekl, bude hotové? „V případě, že odbor majetku a investic dokáže papíry zařídit v té rychlosti, jak má, tak to bude hotové,“ odpovídá Rejda.

Městská policie umí přimhouřit oko

I městská policie je k projíždějícím lidem shovívavější. „Občané, kteří zde bydlí a projíždějí, jsou velmi ukáznění. Ta shovívavost z naší strany spočívá v tom, že tolerujeme parkování v této ulici. Netolerujeme to ale do té míry, jako je stání na trávě a podobně,“ říká městská policistka Lenka Uskobová.

Ulice Gorkého a Rožkova na pardubické Dukle by měly být opravené do konce letošního roku.

Rekonstrukce Gorkého ulice v Pardubicích trvá příliš dlouho

Nekonečná rekonstrukce. Rekonstrukce Gorkého ulice v Pardubicích trvá příliš dlouho

autor: ba
Spustit audio