Pardubické aquacentrum bude kvůli generálnímu úklidu 14 dní uzavřené

26. srpen 2015

Pardubické aquacentrum je na 14 dní pro veřejnost zavřené, ke koupání můžete využít jen venkovní pláž. Celý areál je totiž potřeba uklidit a vymalovat, v září začnou tréninky plavců i školní kursy a do té doby musí být všechno hotové.

Plavčíci tak místo záchranného kruhu vzali do rukou štětky, šatnářky a recepční nasadily gumové rukavice a všichni se snaží, aby generální úklid stihli co nejdřív.

„Aby tam na ně nesvítilo sluníčko, tak tady byla nalepena tapeta, takže kvůli tomu se to teď musí pořádně umýt a není to úplně dobrý, protože to nejde,“ říká Květa Bučková.

Do úklidu pardubického aquacentra se musí zapojit i plavčíci

Takto tedy začíná generální úklid plaveckého areálu. „Uklízí se úplně všechno od vrchu až dolů. Za těch čtrnáct dnů se to dá stihnout s odřenýma ušima. Kdo nemá dovolenou, pracuje,“ dodává Bučková.

Chvíli trvalo, než jsme se dostali k technickému náměstkovi Radkovi Musilovi: „Nejen se uklízí, ale provádí se opravy, malování. Všechno musíme dát do pořádku, co se nedá stihnout v provozu.“

Úklid i opravy obkladů

„Zaprvé tady probíhají ještě záruční opravy, které odstraňuje dodavatel stavby, což jsou obklady, drobné opravy potrubí. Přišli jsme na nějaké věci během provozu, že je to zapotřebí předělat. Potom to jsou opravy, které vzniknou provozem. Něco způsobí návštěvníci a něco je opotřebení, což je vymalování, opravy popraskaných částí budovy, sprchy,“ dodává Radek Musil, co vše je potřeba opravit.

„Všechny bazény kromě padesátimetrového, který je nerezový, takže tam ještě není zapotřebí provádět vypouštění, vypouštíme. V příštím týdnu po opravách se budou čistit,“ doplňuje Musil.

Generální úklid pardubického aquacentra

A dodává: „Bazén se vypouští do kanalizace. Vypouštění je u každého bazénu trochu jiné podle objemu vody, je to od dvou hodin až do šesti hodin. Nevypouštíme tedy do Chrudimky. Tam můžeme vypouštět pouze čistou vodu, což je přepad vody z bazénu, když to upravujeme.“

Generální úklid je plánovaný na 14 dní, ale pracovníci aquacentra chtějí otevřít už o víkendu 5. a 6. září.

Čtěte také

autor: ba
Spustit audio