Pardubické Masarykovo náměstí bude kvůli propadlé vozovce částečně uzavřené

30. červen 2017

Řidiči i lidé v hromadné dopravě se příští týden musí připravit na to, že Masarykovo náměstí v Pardubicích bude v jednom směru uzavřené pro veškerou dopravu. Silničáři budou opravovat propadlou část silnice.

Na křižovatce u Paláce Pardubice se propadla silnice, teď je přes otvor položená velká železná deska. Zatím není jisté, jaká je příčina propadu, ředitel Vodovodů a kanalizací Josef Fedák tvrdí, že v kanalizaci problém není. Proč kaverna vznikla, proto zkusí odhalit silničáři přímo při opravě. Hhavárie se stala už před několika týdny, město s opravou čekalo na začátek prázdnin a dva sváteční dny, kdy doprava není tak hustá.

Čtěte také

Od pondělí bude úplně zavřená půlka silnice ve směru od Polabin k ulicím 17. listopadu a Palackého. Řidiči budou muset jet po objízdné trase ve směru k sídlišti Závodu Míru a ulicí K Polabinám se dostanou na Palackého. Práce zkomplikují i provoz městské hromadné dopravy: autobusy a trolejbusy tam nebudou projíždět, to znamená, že nebude v provozu zastávka Masarykovo náměstí na straně obchodního paláce.

Kde budou vozy MHD stavět:
  • Linky číslo 1, 2, 5 a 13 ve směru k ulici 17. listopadu pojedou z náměstí Republiky přes tř. Míru a dále po své trase. Stavět budou u Grandu a na třídě Míru.

  • Linky 3, 7 a 30z Polabin pojedou kolem zimního stadionu ulicí Sladkovského a zastaví na třídě Míru a dál budou pokračovat po běžné trase.

  • Autobusové linky ze Sukovy třídy a z Polabin místo objedou ulicí K Polabinám, kde také zastaví.

Propadlá vozovka na Masarykově náměstí v Pardubicích

Čtěte také

autor: ba
Spustit audio