Past na řidiče čeká celé léto mezi Slatiňany a Nasavrky

2. srpen 2016

Velké problémy čekají řidiče na hlavní tahu mezi Slatiňany a Nasavrky. Ředitelství silnic a dálnic tam opravuje velmi frekventovanou trasu, která funguje jako hlavní spojnice s Vysočinou.

Odfrézovaný je tříkilometrový úsek silnice od Slatiňan po obec Výsonín. Řidiči tam byli zvyklí přišlápnout plyn, teď je ale rychlost snížená na 30 km/h a pravidelně se tvoří dlouhé kolony. Lidé by měli být za volantem nejen trpěliví, ale také opatrnější kvůli změně značení a pohybu dělníků na silnici.

To horší teprve přijde

Součástí opravy bude výměna poškozeného povrchu silnice, ale také doplnění bezpečnostních prvků a značení, opravy propustků a další práce.

Čtěte také

Nejnáročnější fáze pro stavbaře i řidiče začne v polovině září, kdy se na místě bude pohybovat kolona těžkých strojů, které budou pokládat nový povrch. Nicméně aspoň jeden jízdní pruh by měl být průjezdný po celou dobu prací.

Problém je v tom, že silnice je opravdu hodně vytížená, jezdí tudy lidé ve směru na Hlinsko, Žďár nad Sázavou nebo Havlíčkův Brod, takže každé omezení je znát.

V říjnu po novém

Stavební firmy by měly všechno zvládnout do poloviny října a Ředitelství silnic a dálnic za opravy zaplatí skoro 28 milionů korun.

Čtěte také

autor: kop
Spustit audio