Policie pátrala po dívce z Pardubic. Chtěla jet za kamarádem do Chrudimi

25. srpen 2017

AKTUALIZOVÁNO: Pátrání bylo odvoláno. Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po třináctileté Kateřině P. z Pardubic. Dívka je štíhlá a měří 160 až 165 centimetrů. Má delší hnědé vlasy a hnědé oči. Ve čtvrtek odpoledne odešla z domova a ve smluvený čas se nevrátila.

Třináctiletá Kateřina P. má mít na sobě zelené triko, krátké krémové kalhoty a černé boty.

Naposledy byla spatřena ve čtvrtek 24. srpna zhruba ve 14.30 v Pardubicích v Polabinách na autobusové zastávce u Kauflandu. Chtěla jet za kamarádem do Chrudimi.

„Potkala svou kamarádku a tvrdila, že jede za svým kamarádem. Její telefonní číslo je vypnuté a nedostupné,“ upřesnila pro Radiožurnál policejní mluvčí Eva Maturová.

Veškeré informace o pohybu dívky mohou lidé policistům sdělit prostřednictvím tísňové linky 158, na čísle 974 566 701 nebo na kterékoliv policejní služebně. Podrobnosti o vyhlášeném pátrání jsou k dispozici na webu Policie ČR.

Dítě v ohrožení je národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Má především zrychlit pátrání a předávání informací.

autor: ako
Spustit audio