Primátorka Pardubic podala trestní oznámení na vedení kulturního centra města

Pardubická primátorka Štěpánka Fraňková ze Sdružení pro Pardubice podala trestní oznámení na vedoucí pracovníky pardubického Kulturního centra. Státní policie je teď prověřuje podezření ze zpronevěry statisícových částek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Magistrát města Pardubice

Magistrát města Pardubice | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Kulturní centrum Pardubice má roční rozpočet 18 milionů korun a spravuje Kulturní dům na Dubině a Kulturní dům Hronovická, informační centrum, městské galerie a také pořádá různé akce pro děti i dospělé, například dožínky nebo adventní trhy.

K rozhodnutí podat trestní oznámení vedly primátorku Štěpánku Fraňkovou závažné informace, které podle ní dokazují, že vedení centra vystavuje falešné faktury.

„Dostala jsem materiály, které byly přímo z Kulturního centra Pardubice, a dá se říct, že z nich jsem čerpala a ty jsem také předala Policii České republiky,“ uvedla.

„Podle informací, které v tuto chvíli mám, k obvinění zatím nedošlo,“ doplnila primátorka s tím, že vyšetřování stále trvá.

Naďa Kubínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme