S výběrem správného kempu lidem pomáhají hvězdičky

27. červen 2015

Vybíráte kemp? Práci vám usnadní hvězdičky, které rozděluje Asociace kempů České republiky. Ta už také prověřila i šest míst v Pardubickém kraji. Systém hodnocení lidem napoví, jak je zařízení vybavené, jestli se tam dají po ránu sehnat rohlíky nebo třeba jestli ve sprchách poteče teplá voda.

„Procházíme kompletně celé sociální zařízení. Koukáme se na toalety, procházejí se pisoáry, umývárny, jaké jsou. Hodnotí se, jestli to zařízení má i kabinu pro handicapované,“ říká Martin Písař z Asociace kempů České republiky.

Hlavní recepční sečského autokempu Hana Veselá říká, proč stáli o to, aby kemp získal certifikát: „Zařazení kempu do nějaké kategorie a udělení hvězdiček je pro naše potencionální zákazníky určitě nějakým nosným měřítkem kvality. Myslím si, že to může pomoci.“

Systém je převzatý z ciziny

Bodovací formulář má 13 stran. Komisaře zajímá všechno od vybavení chatek až po odpadkové koše nebo to, jestli je posekaný trávník.

Systém hodnocení je převzatý ze zahraničí, říká předseda Asociace kempů České republiky Bohumil Starý: „Takovými hlavními garanty byly dva automotokluby – německý a holandský, které jezdí i na naše kempy. Pro svoje členy si tak nějak boduje. Tyto dva materiály my jsme si stáhli a upravili na české podmínky.“

Prověrku už má za sebou 80 míst po celé republice. Pětihvězdičkový kemp je zatím jediný, a to v Pasohlávkách na jižní Moravě.

autor: kop
Spustit audio