Strážníci z třiceti měst včetně Pardubic sbírali použité injekční stříkačky

19. duben 2017

Strážníci z 32 měst republiky včetně Pardubic sbírali v ulicích, parcích, dětských hřištích i opuštěných lokalitách použité a odhozené injekční stříkačky. Cílem akce nazvané Jehla je snížit riziko šíření nakažlivých onemocnění, odhozených jehel je totiž ve městech stále hodně.

Strážníci napříč republikou se této činnosti věnují pravidelně. Přesto jsou takováto cílená preventivní opatření důležitá, strážníci totiž státním policistům předávají informace o výskytu narkomanů. Tato zjištění jsou jedním z užitečných vodítek při potírání drogové kriminality.

Městská policie Pardubice zaznamenala v rámci akce Jehla 2017 nálezy 7 kusů použitých injekčních stříkaček. Jednalo se o lokality: Na Staré poště, Zborovské náměstí, K Polabinám, Štefánikova, nábřeží Závodu míru. Akci zajistilo 12 strážníků a 2 Asistenti prevence kriminality a proběhla po celých Pardubicích.

Čtěte také

„Uživatele drog upozorňujeme na výměnný injekční program vždy, když jsme s nimi v kontaktu. Snažíme se o to, aby si tento nebezpečný odpad po sobě uklízeli a vyměňovali. Zdá se, že 7 nalezených stříkaček je příjemným výsledkem naší každodenní práce,“ uvedla Miroslava Gorelčíková, asistentka prevence kriminality Městské policie Pardubice.

Do akce se zapojila i městská policie v Přelouči. Čtyři tamní strážníci na území města nenašli ani jednu odhozenou injekční stříkačku.

autoři: pta , ba
Spustit audio