V Ústí nad Orlicí budou od září jezdit dvě linky MHD

18. srpen 2017

V Ústí nad Orlicí bude od září jezdit městská hromadná doprava. Město zavádí dvě linky, které obslouží okrajové místní části, hřbitov či nákupní centrum. ČTK to dnes řekl starosta Petr Hájek (Sdružení Oušťáci).

"Budou obsluhovat městské části Kerhartice a Hylváty, přidali jsme zastávky sídliště Štěpnice a Dukla. Zvýší se dostpunost hlavního vlakového nádraží, naší nákupní zóny a ústeckého hřbitova," řekl Hájek.

Město chce rozšířit nabídku linkové dopravy, kterou zajišťuje Pardubický kraj. Autobusy si radnice objednala u ČSAD Ústí nad Orlicí. Jezdit začnou od 3. září. V provozu budou dva minibusy s kapacitou 15 sedících a sedmi stojících cestujících.

Čtěte také

Vozy využijí zastávky linkových autobusů. Dopravní obslužnost městských částí Knapovec a Černovír bude nadále provozovat Pardubický kraj. Podrobnější informace o jízdním řádu a jízdném radnice brzy zveřejní na svých stránkách, kde na úvodní stránce zřídí samostatnou záložku MHD.

Kromě rozsáhlé městské dopravy v Pardubicích, kterou provozuje městský dopravní podnik, mají svou MHD i některá menší města. Několik linek jezdí například v Chrudimi, Litomyšli, Přelouči nebo Poličce, všechny zajišťují soukromí dopravci. O MHD uvažuje i Moravská Třebová, se spuštěním počítá letos na podzim.

zdroj: ČTK
Spustit audio