Velkou pardubickou ovládla klisna Orphee des Blins s žokejem Faltejskem

Potřetí za sebou ovládla Velkou pardubickou klisna Orphee des Blins s žokejem Faltejskem. O vítězství se rozhodlo až v cílové rovince, kdy na vedoucí Orphee des Blins dotíral Al Jaz, ale ta nakonec dokázala útok odrazit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cílová rovinka - vítěz Jan Faltejsek s klisnou Orphee des Blins (vpravo), vlevo Al Jaz s žokejem Sovkou

Cílová rovinka - vítěz Jan Faltejsek s klisnou Orphee des Blins (vpravo), vlevo Al Jaz s žokejem Sovkou | Zdroj: ČTK

Odstartovalo se až na druhý pokus a Orphee des Blins s žokejem Faltejskem se usadila na čele hned od prvních metrů a až do cíle před sebe nikoho nepustila. Nakonec si ale musela vítězství tvrdě vybojovat.

Celou cílovou rovinku na ní dotíral Al Jaz, na kterém jel Josef Sovka, ale Jan Faltejsek se mohl na Orphee des Blins spolehnout, nápor odrazili a v cíli se mohli radovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Velkou pardubickou sledoval reportér Radiožurnálu Tomáš Kohout

Na třetím místě dokončil Velkou pardubickou Klaus s Jaroslavem Myškou. Matadoři Tiumen s Josefem Váňou skončili předposlední, když se na chvostu startovního pole pohybovali celý závod.

Naposledy v kariéře absolvovala Velkou pardubickou i Martina Růžičková s Rubínem, které se poprvé podařilo celou trať dokončit. Velký Taxisův příkop si tentokrát vybral tři oběti, skončili na něm Zulejka, Amaragon a Nikas. Na Irské lavici skončily naděje pro Peintre Abstrait.

124. Velká pardubická s Českou pojišťovnou (překážkový dostih na 6900 m, šestiletí a starší koně, dotace 5 milionů korun):
1. Orphee des Blins (ž. Faltejsek, tr. Wroblewski, stáj DS Pegas)
2. Al Jaz (ž. Sovka)
3. Klaus (ž. Myška).

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme