Velkou pardubickou vyhrál No Time To Lose s Kratochvílem. Váňa má 10. trenérský triumf

8. říjen 2017

127. ročník Velké pardubické vyhrál hnědák No Time To Lose. Svěřenec Josefa Váni s Janem Kratochvílem v sedle předvedl skvělý finiš, kde předběhl francouského koně Urgent de Greganier.

„Takové podmínky tady nikdy nebyly, byl to neuvěřitelný závod, jsem hrozně rád,“ vzlykal nadšený Jan Kratochvíl v rychlém rozhovoru pro Českou televizi.

Osmiletý hnědák ze stáje Paragan zvládl náročný závěr 127. ročníku díky výbornému finiši. Výborně mu vyšel poslední skok před cílovou rovinkou pak dohnal do té doby vedoucí francouzského koně Urgent de Gregaine s Felixem de Gilesem a zajistil Josefu Váňovi staršího desátý trenérský triumf v kariéře.

No Time To Lose se dlouho držel uprostřed pole v hloučku Váňových koní. Na začátku vedl Bridgeur s tempařem Jaroslavem Myškou, pak vedení převzal Urgent de Gregaine, v tu chvíli už jediný francouzský kůň v dostihu.

Favorit Charme Look se dlouho držel na druhém místě, s přibývajícími kilometry blátivého závodu se ale propadal, až nakonec vůbec nedoběhl.

Kilometr před cílem měl Urgent de Gregaine s Felixem de Gilesem v sedle ohromný náskok a zdálo se, že nic nemůže zabránit francouzskému vítězství, jenže No Time To Lose převedl skvělý finiš a o jednu délku vyhrál. Třetí skončila jediná klisna ve startovním poli Delight My Fire se Švédem Niklasem Lovénem.

Velká pardubická steeplechase (6900 m, šestiletí a starší koně, dotace 5,000.000 Kč):
1. No Time To Lose (ž. Kratochvíl, tr. Váňa st., stáj Paragan), 2. Urgent de Gregaine (ž. De Giles), 3. Delight My Fire (ž. Lovén), 4. Zarif (ž. Bartoš), 5. Ange Guardian (ž. Váňa ml.), 6. Universe Of Gracie (ž. Kousek). Výrok: jistě 1 1/2 - 8 - 16 - 11 - 7. Čas: 9:39,98.
Další dostihy:
I. Player (ž. Novák) - Mahony - Modřín,
II. Izynka (ž. Matuský) - Silk - Dunáta,
III. Medic (ž. Liška) - Nancy - Kornelius,
IV. Kindly Boy (ž. Novák) - Canton - Avec Charme,
V. Mirax (ž. Myška) - Marcus Aurelius - Waikita
VI. Vicody (ž. Bartoš) - Tzigane du berlais - Art and co,
VII. Loire (ž. Bartoš) - Theophilos - Tarant.

autor: vman
Spustit audio