Začala oprava Sokolovny v Heřmanově Městci

3. červenec 2015

Heřmanův Městec začal opravovat Sokolovnu. Město se stalo stoprocentním vlastníkem budovy, tělocvičná jednota na něj svůj podíl převedla, protože si sama rekonstrukci nemohla dovolit.

Řemeslníci budou pracovat na výměně oken, rozvodů a zateplení objektu. Radnice počítá s tím, že letos za opravy zaplatí 12 milionů korun.

Sokolovna změnu nutně potřebuje, říká starosta Heřmanova Městce Josef Kozel: „Budova Sokolovny už pamatuje mnohé. Otevřena byla v roce 1929. Investice do budovy za to období nějaké zásadní nebyly, takže jednoznačně potřebuje už i zachránit.“

Čtěte také

Heřmanoměstecká sokolovna má za sebou oměrně dlouhou historii. Byla postavená už v roce 1929, v padesátých letem se tam dokonce konaly veřejné politické procesy s údajnými nepřáteli komunistického režimu.

Převodem sokolovny do majetku města se pro Sokoly nic nezmění, mohou sportoviště dál bezplatně využívat po dobu nejméně 25 let, takže to činnost spolku nijak neohrozí. Naopak – heřmanoměstečtí sokolové jsou přesvědčení, že se převodem zbavili nepříjemných starostí.

autor: kop
Spustit audio