Začaly se prodávat první vstupenky na festival Smetanova Litomyšl

22. únor 2017

Operní festival Smetanova Litomyšl letos nabídne 36 pořadů, ve kterých vystoupí kompletní česká špička, včetně všech tří národních divadel a České filharmonie. K dispozici bude 30 tisíc vstupenek a jejich prodej začne už příští týden.

Už dnes se ale začaly prodávat speciální vstupenkové balíčky. Je tak nejvyšší čas začít vybírat z programu, některé koncerty jsou totiž vyprodané prakticky okamžitě.

Festival Smetanova Litomyšl začíná 16. června a končí 6. července. Letošní 59. ročník patří opravdu Bedřichu Smetanovi, z jedné třetiny uslyší na festivalu lidé hudbu tohoto českého skladatele.

Těšit se můžou například na úplnou klasiku - na Prodanou nevěstu, se kterou přijede pražské Národní divadlo, ale například i na novou inscenaci komické opery Tajemství v provedení ostravského Národního divadla moravskoslezského.

A Smetanova hudba bude znít i v interaktivním pořadu pro mladší publikum, který uvede pardubická komorní filharmonie.

Nejen opera

Na festivalu vystoupí americký trumpetista Arturo Sandoval, který je desetinásobným držitelem ceny Grammy, v Litomyšli ho ale uslyšíme i hrát na piano. Za zmínku stojí i Rossiniho italská opera Lazebník sevillský v originálním přebásnění Jaromíra Nohavici. Zážitkem určitě také bude 100členná cikánská kapela z Budapešti nebo koncert na přání, na kterém vystoupí Vojta Dyk s B–Side Bandem.

Vojta Dyk v doprovodu brněnského B-Side Bandu zazpíval největší hity světové i domácí hity.

Festivalová atmosféra zdarma

Letos můžete zažít festivalovou atmosféru, i když si žádnou vstupenku nekoupíte. Na pódiu v Klášterních zahradách bude nachystaný celodenní program s videoprojekcemi, koncerty a vyprávěním. Další novinkou je i festivalová restaurace.

Některé vstupenky už dnes

Předprodej vstupenek začne 1. března v 10 hodin. Už dnes si ale můžete zakoupit vstupenkové balíčky, které z nabízené pětice zahrnují tři pořady ve třech za sebou jdoucích dnech. Tato akce je určena především těm, kdo chce na festivalu zůstávat déle než jeden den. Tento prodej začal dnes a potrvá do 28. února.

Pak už vše směřuje k 1. březnu. Smetanova Litomyšl je unikátní i v tom, že prakticky všechna představení jsou vyprodaná během několika dní. Lístky můžou návštěvníci koupit přímo v kanceláři Smetanovy Litomyšle, nebo v síti Ticket Portal. Letošní novinkou ale je i koupě lístků na fecebookových stránkách festivalu.

autor: KUB
Spustit audio