Zítra vyjedou cyklobusy do Orlických hor, nové linky jedou z Chrudimi i Pardubic

29. květen 2015

Zítra se letos poprvé rozjede pět speciálních cyklobusů, které dopraví výletníky i s koly až na vrcholky Orlických hor. Jedna z linek vezme turisty i do polské části Orlických hor. Letos poprvé pojedou cyklobusy už z Chrudimi a Pardubic.

Cyklobusy z Hradce Králové, Jaroměře, Nového Města nebo Náchoda budou jezdit o sobotách, nedělích a svátcích až do 28. září.

Cyklobusy vozí speciální přívěs na kola, každý z nich zvládne převést 42 kol. K ceně klasické jízdenky cestující zaplatí za přepravu kola 20 korun.

„Letos je to už třináctá sezona Cyklobusů Orlických hor, jen během loňska jsme na našich linkách přepravili 7 943 cestujících a 2 841 jízdních kol,“ říká Jindřich Poláček, ředitel Arrivy východní Čechy.

Pardubický kraj se rozhodl letos nově objednat i linku pro cyklisty z Chrudimi a Pardubic. Z Chrudimi vyjede cyklobus na Šerlich v 7:15, z Pardubického autobusového nádraží v 7:45.

Trasy cyklobusů ve východních Čechách

Cyklobusy jezdí zpravidla dvakrát denně. Na hory jedou ráno a po obědě, z hor do měst se vracejí dopoledne a v pozdním odpoledni.

Letos jezdí do Orlických hor pět cyklobusových linek:

  • 660053:  Šerlich - Dobruška - Třebechovice pod Orebem - Hradec Králové

  • 660055:  Šerlich - Nové Město nad Metují – Česká Skalice - Jaroměř

  • 660058:  Šerlich - Olešnice v O.h. - Nový Hrádek - Dobrošov - Náchod - Nové Město nad Metují

  • 000262:  Nové Město n.Met. - Náchod - Kudowa Zdrój - Zieleniec - Orl.Záhoří - Šerlich 

  • 620717: Chrudim - Pardubice - Třebechovice pod Orebem - Opočno - Dobruška - Šerlich

Do Železných hor jezdí už od dubna

Cyklobus do Železných hor jezdí i letos od 18. dubna do 28. září na trase Pardubice – Chrudim – Horní Bradlo – Seč – Hoješín.

Linka je určena především pro obyvatele a návštěvníky Pardubicka a Chrudimska, kteří se se svými bicykly mohou nechat ráno vyvézt do zajímavých míst Železných hor a odpoledne se autobusem opět vrátit, aniž by museli překonávat frekventované a pro cyklisty nebezpečné silnice v blízkosti velkých měst.

autor: pta
Spustit audio