Znečištění v bývalé chrudimské Transportě budou hlídat speciální vrty

Rizikové území v bývalé chrudimské Transportě budou hlídat monitorovací vrty. V areálu skončila likvidace staré ekologické zátěže za více než 150 milionů korun. Nebezpečné látky ohrožovaly hlavně zdroje pitné vody v okolních obcích - Medlešicích nebo Dřenicích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Transporta Chrudim

Transporta Chrudim | Foto: Google Street View

„Budou běžet monitorovací vrty, které budou průběžně sledovat, jak se vyvíjí celé území dál,“ vysvětlil starosta Chrudimi Petr Řezníček z SNK-ED.

„Výrazně se sníží podíl kraje, který ročně platil zhruba 8 milionů korun za hydrogeologické clony do prostory severního předpolí Transporty,“ dodal starosta.

Provedený zásah byl sice úspěšný, ale některé prvky zůstanou v zemi v malém množství ještě několik let. Žádné přímé ohrožení nepředstavují. Celé území ale bude i dál pod kontrolou.


Zobrazit místo TRANSPORTA CZECH REPUBLIC a.s. na větší mapě

Vojtěch Man, Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme