Pepito, (ne)plivej! aneb On the road

10. květen 2019

Příběh velbloudice Pepity na motivy skutečných událostí pro DRDS napsal Miloš Doležal. „Psal se rok 1945, konec května, bylo po hrozné válce a jako skauti jsme už zase mohli nosit skautské kroje a scházet se v klubovnách, což nám před tím nacisté zakázali. A tehdy jsme ji poprvé uviděli. U nás na Vysočině, v lese na mýtině. Byla krásná a mohutná. Zvědavá. Vtipná. A tvrdohlavá. Vyzvala nás na společnou cestu.“ Tak vzpomíná Vladimír Kolomý, skautským jménem Maják. 

Vydejte se s Berouškou, Bubim, Majákem a Boříkem na dvouhrbou pouť z Havlíčkova Brodu až do Prahy. A potkejte řezníka Hnátka, skauta Jiřího nebo se nechte překvapit, kdo je vlastně malý skaut Miloš.

Pokud se inscenace hraje samostatně, po jejím zhlédnutí následuje malá dílna, ve které si můžete zkusit odpovědět na otázky: Kolik dní se asi jde pěšky z Havlíčkova Brodu do Prahy, přes Čáslav a Kutnou Horu? Jak asi vypadala v roce 1945 krajina v Čechách? Ušli byste sami a pěšky takový výlet? Co byly vlastně potravinové lístky a čím se správně živí velbloudi? Kdo jsou skauti a proč je nacisté zakázali? Připadá vám ta cesta jako rozumné rozhodnutí, nebo byste to vymysleli jinak? 

hraje a zpívá: Dismanův rozhlasový dětský soubor
scénář: Miloš Doležal
režie: Jana Franková
scéna a kostýmy: Jakub Grec
hudba: Jakub Sejkora
texty písní: Miloš Doležal
asistent režie: Filip Svoboda
produkce: Alena Převrátilová

Představení je vhodné pro děti od 10 let. 

Premiéra 30. listopadu 2018 v Divadle Minor

Spustit audio