Zaměstnanecké benefity se možná rozšíří. Jedná se třeba o příspěvku na knihy

14. listopad 2016

Pracovní trh v České republice prochází v poslední době výraznými změnami. Ekonomika roste, firmy by potřebovaly nové zaměstnance, ale také kvůli rekordně nízké nezaměstnanosti stále častěji narážejí na nedostatek zájemců. Podniky sice zvyšují nabízené platy, ale mnohdy to nestačí.

Snaží se proto vymyslet něco dalšího, čím by pracovníky přilákaly. Stále důležitější roli proto hrají zaměstnanecké benefity. Jejich nejrůznější podoby popisuje Jiří Horecký, prezident Unie zaměstnavatelských svazů České republiky.

„Mezi nejznámější benefity rozhodně patří stravenky. Dále je to třeba týden dovolené navíc nebo takzvané sick days," popisuje nejčastější podoby zaměstnaneckých výhod Jiří Horecký. Význam této podoby ohodnocení navíc v současné době roste.

Benefity nejsou automatické

„V době, kdy máme minimální nezaměstnanost, se zaměstnavatelé snaží nabídku práce co nejvíce zatraktivnit. K tomu využívají právě zaměstnanecké benefity. Řada lidí považuje benefity za něco automatického. Většinou se už příliš nerozlišuje mezi používáním telefonu pro pracovní a soukromé účely," doplňuje Jiří Horecký.

S rostoucím významem benefitů roste i jejich pestrost . „V současnosti je v Poslanecké sněmovně návrh na rozšíření této škály benefitů o knihy. Domníváme se, že knihy jsou součástí kultury a přispívají k vzdělanosti celého národa. Z průzkumů vyplývá, že poptávka zaměstnanců je větší i po sociálních službách. Patří sem například příspěvek na péči o děti nebo staré rodiče. Stejně tak se může jednat i o služby spojené s chodem domácnosti. Ty jsou nastaveny tak, aby se lidem jejich život co nejvíce ulehčil," říká Jiří Horecký.

autoři: rkr , Martin Ocknecht
Spustit audio