Bývalý starosta Londýna označen za obhájce nacistů

29. duben 2016

U britských labouristů zuří v těchto hodinách konflikt kvůli antisemitismu některých členů. Bývalý starosta Londýna Ken Livingstone se totiž do médií vyjádřil silně kontroverzně o Adolfu Hitlerovi a jeho vztahu vůči Židům.

„Než Hitler zešílel, byl zastáncem sionismu,“ cituje slova Kena Livingstona zpravodaj Českého rozhlasu. Pobouření vyvolal bývalý starosta Londýna tím, že v podstatě přikládá Adolfu Hitlerovi podíl na vzniku samostatného židovského státu.

„Při skládání titulků si listy opravdu nebraly servítky,“ říká zpravodaj Jiří Hošek. Jste odporný obhájce nacistů, to je titulek Telegraph, kterou někdejšímu starostovi Londýna Kenu Livingstonovi přisoudil deník Telegraph. Vycházel při tom z věty, kterou mu řekl poslanec jeho vlastní strany.

Některé deníky jako například Telegraph s gustem popisují, kterak Ken Livingston hájil svou kolegyni, poslankyni a pak se dlouze skrýval na toaletě.

Proč byla podána diskriminační žaloba na nového ředitele New York Times Marka Thompsona? I to se dozvíte při poslechu celého příspěvku.

autoři: rkr , bar
Spustit audio