Druhé kolo Vyzyvatelů na Univerzitě Karlově: Zvrátí učitelé náskok studentů?

12. květen 2017
Vyzyvatelé

Další díl Vyzyvatelů se natáčel opět na jedné z nejstarších univerzit v Evropě, Univerzitě Karlově. A to v honosném Vlasteneckém sále Karolina.

Uslyšíte otázky z oborů mediálních studií a evoluční psychologie. Za vyučující mediálních studií bude kopat přímo generální ředitel EMPRESA MEDIA Daniel Köppl. Proti němu se postaví dvě studentky Olga Kořánková a Barbora Turazová. Obor evoluční psychologie zastoupí Aleš Antonín Kuběna a proti němu soutěží Robin Kopecký a Petr Tureček.

Na vědomostní klání ve Vlasteneckém sále dohlížely busty vědců a osobností české historie. Snad i proto je toto kolo do poslední chvíle velice těsné a vyrovnané. O vtip, humor a dobrou náladu se postaral kromě soutěžících také moderátor Jiří Havelka.

Na vítěze klání čeká elektronická čtečka knih Kindle, kterou do soutěže věnovala společnost Amazon, partner pořadu.

Poslouchejte nás i tuto sobotu 13. května od 9:33 na Plusu. Nenechte si ujít mimořádně napjatý již 8. díl Vyzyvatelů!

autor: Silvie Ulrichová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.