Hašek po volbách: Jančura se už určitě těší na lukrativní smlouvy

8. říjen 2016

Ve volebním speciálu od 16:00 jsme se ptali nejen komentátorů a politologů, ale také samotných aktérů voleb. Jedním z nich byl Michal Hašek z ČSSD, dosavadní hejtman Jihomoravského kraje.

„Myslím, že jsem patřil k jedněm z hlavních cílů osobně Andreje Babiše a hnutí ANO. Radim Jančura se už určitě těší na smlouvy na lukrativní rychlíkové trati. Byl to souboj a já uznávám, že vyhrálo ANO,“ řekl pro Český rozhlas Plus Michal Hašek.

Spory mezi Jančurou a Haškem

Podle profesora Víta Hlouška z Masarykovy univerzity se určitá negativní kampaň proti Michalovi Haškovi vedla, ovšem nemyslí si, že by nějak výrazně vybočovala z tzv. tradice negativních kampaní. „Nesváděl bych výsledek na nějakou ostrou negativní kampaň.“

Výsledek sociálních demokratů v Jihomoravském kraji nevidí tak černě jako sám Hašek. „Po devíti letech se dostavuje jakási únava voličů,“ říká Hlouška.

„Myslím si, že nějaká varianta jednání mezi ANO a těmi dvěma stejně velkými stranami připadá jako varianta začátku jednání,“ komentuje profesor Vít Hloušek pravděpodobnou situaci po volbách.

Spustit audio