ON-LINE: Rozhodnuto, vyhrál Trump. Poslouchejte speciál k volbám v USA

9. listopad 2016

SPECIÁL. Výsledky voleb v USA jsou zveřejněny a vše nasvědčuje tomu, že příštím prezidentem Spojených států amerických bude Donald Trump. Poslouchejte vysílání Českého rozhlasu Plus a sledujte prostřednictvím zpravodajského webu vše podstatné.

Petr Hartman komenuje projev Miloše Zemana: „Spojuje je velmi silná politická nekorektnost a v některých místech až neslušnost. Toho jsme byli svědky při různých výrocích obou těchto prezidentů.“ Podle Hartmana Trump společnost spíš rozděluje. „Mám obavy, že ta atmosféra spíš zůstane vyhrocená, jako zůstala i po zvolení Miloše Zemana,“ říká.

Hostem pořadu Pro a proti byl ředitel Institutu Václava Klause a bývalý hradní kancléř Jiří Weigl:
„Je to dobrá zpráva pro Ameriku po tom neúspěšném osmiletém období vlády Baracka Obamy a dobrá zpráva pro svět. I pro ČR, protože Donald Trump je člověk, který mezi všemi kandidáty jediný mě nějaký osobní vztah k České republice. A je to dobrá zpráv pro Institut Václava Klause, kterému šéfuji, protože ten byl jednou z mála institucí, která Donalda Trumpa v naší veřejné diskuzi hájila a snažila se ho ubránit.“

Publicista z Deníku referendum Petr Jedlička:

„Já radost nemám. Vnímám to podobně, jako když si představím, že by u nás vyhrál volby Miroslav Sládek. I když by měl v něčem pravdu, tak asi většina lidí by se z toho nedokázala radovat. To, co navrhuje, je tak neurčité, že si nedokážu moc představit, v čem posune svět k lepšímu.

Host vysílání mezi 06:00 a 07:00: Kryštof Kozák, Fakulta sociálních věd. Komentátor Milan Slezák. Jan Bumba, Lenka Kabrhelová a Jan Šmíd živě z USA.

Výsledek voleb
Spustit audio