Plus je slyšet i v Ústí nad Labem a Velkých Opatovicích

4. září 2017

Český rozhlas spustil v pátek pět nových vysílačů. Dva z nich získá Český rozhlas Plus, další tři potom regionální stanice Český rozhlas Pardubice. „Budeme i nadále usilovat o pokrytí dalších území,“ říká ředitel Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka.

Posluchači Plusu v oblasti Ústí nad Labem a Velkých Opatovic tak mohou stanici nově zachytit v pásmu VKV/FM. Poslech na FM přijímači bude také rozšířen u stanice Český rozhlas Pardubice, a to nově pro východní část Pardubického kraje.

Co nejširší okruh posluchačů

Konkrétně u stanice Plus se jedná o vysílač Ústí nad Labem z lokality Klíše, který byl spuštěn v 10 hodin na kmitočtu 93,9 MHz, a vysílač Velké Opatovice z lokality Jevíčko, který začal fungovat v 11 hodin na kmitočtu 101,5 MHz.

„Tímto krokem postupuje Český rozhlas dále ve snaze o dostupnost stanice Český rozhlas Plus co nejširšímu okruhu posluchačů. Spuštěním VKV vysílačů pro Plus a Český rozhlas Pardubice však naše snaha nekončí. Budeme i nadále usilovat o pokrytí dalších území,“ říká ředitel Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka.

Příští budou Teplice


Mimo VKV jsme jsme v DVB-T televizi, na internetu, dál si nás mohou posluchači naladit přes aplikaci pro iOS i Android, na satelitu ASTRA a na novém rozhlasovém systému DAB+.Pavel Straňák

Takzvané velmi krátké vlny roznáší vysílání Českého rozhlasu Plus přes více než půlku území Česka. „Mimo VKV jsme jsme v DVB-T televizi, na internetu, dál si nás mohou posluchači naladit přes aplikaci pro iOS i Android, na satelitu ASTRA a na novém rozhlasovém systému DAB+,” vyjmenovává technik a specialista Českého rozhlasu Pavel Straňák.

Co čeká techniky v nejbližší době? „Stále se snažíme o rozšíření sítě, příští vysílač rozjedeme v Teplicích,” odpovídá Straňák.

Signál Českého rozhlasu Plus se 19. června podařilo zachytit až ve Finsku, konkrétně ve městě Suonenjoki, které bylo vzdálené od VKV vysílače Plzeň-Radeč přesně 1640 km. Poslechněte si nahrávku jako důkaz.

Spustit audio