Speciál: Střelba v Mnichově

23. červenec 2016

Devět mrtvých a 27 zraněných má na svědomí střelec v Mnichově, který sám nakonec přišel o život. Čin měl podle policie spáchat osmnáctiletý Němec íránského původu, který policii zatím nebyl znám. Kvůli události se dnes bude scházet německá bezpečnostní rada státu i bavorská vláda.

Kolem páteční šesté hodiny večer začal střílet poblíž restaurace McDonald´s v Mnichově a ve střelbě pokračoval i v obchodním středisku Olympia. Devět osob zabil, 27 zranil a z nich 16 je stále v péči lékařů, přičemž tři jsou ve vážném stavu.


Český rozhlas Plus a Radiožurnál vysílaly dva speciály ke střelbě v Mnichově - první od 8 do 9 hodin, který si můžete poslechnout ZDE, a druhý od 12 do 13:30, který si poslechněte ZDE. Oba speciály najdete také v audioarchivu Českého rozhlasu Plus.

Podle policie se terčem útoku stali i děti a mladiství. Šéf mnichovské policie Hubertus Andrä také v noci z pátku na sobotu uvedl, že zatím není jasné, zda byla střelba teroristickým útokem nebo činem šílence. Policie prohledala byt útočníka, jeho otec v noci vypovídal na policejním ředitelství.

Situaci nadále sleduje i Zpravodajský web Českého rozhlasu - jeho Online zpravodajství o události najdete ZDE.

autor: jpr
Spustit audio