Studenti v odvetě opět srovnali skóre. Vyzyvatelé se přesouvají do Plzně

15. duben 2017
Vyzyvatelé

Ve čtvrtém díle vědomostní soutěže Vyzyvatelé dokázali studenti opět vyrovnat stav hry. Dosavadní výsledek je tedy vyrovnaný – dvě vítězství získali studenti a dvakrát vyhráli učitelé.

V sobotu 15. dubna jsme odvysílali na stanici Český rozhlas Plus už čtvrtý díl vědomostní soutěže Vyzyvatelé. Pomyslný boj ve vědomostech se odehrál v Hradci Králové v místním centru zábavy a kultury, v café baru Náplavka.


Další díl soutěže budeme natáčet už ve středu 19. dubna v prostorách plzeňské Papírny. Ve vědomostním ringu se utkají opět dva a dva obory místní Západočeské univerzity. Pokud to nemáte daleko, přijměte naše pozvání na natáčení: 19. dubna 2017 od 19:00 v Papírně Plzeň. Po skončení vědomostní soutěže vás zveme na DJ´s Radia Wave – tvprodukt vs DJ BJ.

Atmosféra v Náplavce byla uvolněná a přátelská. Studenti a vyučující Univerzity Hradec Králové mají mezi sebou velice přátelský a vzácný vztah. Kouzlo menší regionální univerzity naplnilo celý natáčecí prostor a promítlo se i do vysílání.

Studenti a učitelé se tentokrát utkali v oborech informatika a politologie. Docent Vladimír Bureš se svými studenty Andreou Vokálovou a Vladimírem Maliniakem reprezentovali informatiku, studenti politologie Tomáš Tázlar a Matyáš Strnad vyzvali svého vyučujícího Stanislava Myšičku.

Co studentům pomohlo k výhře? Byly to filmové hlášky nebo byli lepší v tom, že dokázali lépe než vyučující pojmenovat státní zřízení vybraných států? Podívejte se na videozáznam z celé soutěže:

Vítězný tým studentů si odnášel skvělý pocit z výhry a také čtečku Kindle, kterou poskytl partner projektu, společnost Amazon.

autor: Silvie Ulrichová
Spustit audio