V Olomouci opět zvítězili vyučující, Vyzyvatelé tak skončili nerozhodně 5:5

27. květen 2017
Vyzyvatelé

Olomoucká univerzita hostila finální natáčení vědomostní soutěže Vyzyvatelé. Kulatý desátý a současně závěrečný díl poučného i zábavného duelu se odehrál mezi obory bohemistika a experimentální fyzika.

Vyučující se blýskli svými vědomostmi i v tomto díle a skóre na Palackého univerzitě v Olomouci skončilo 2:0 v jejich prospěch.

Velice rychle a hbitě reagoval na otázky napříč obory pan docent Roman Kubínek, který byl vyzván studenty Petrem Bořilem a Václavem Prokůpkem. S docentem bohemistiky Erikem Gilkem soutěžili Lucie Červenková a Jan Bílek.

Páni docenti si kromě dobrého pocitu a nálady odnesli z finálového večera čtečku Kindle od společnosti Amazon, partnera projektu.

Pokud vám některý díl Vyzyvatelů utekl, můžete si ho kdykoli poslechnout v iRadiu. Všechny články i videa najdete na webu Vyzyvatelů.

autor: Silvie Ulrichová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.