Volby 2017: Sledujte výsledky a komentáře ve vysílání Plusu, Radiožurnálu i na iRozhlas.cz

20. říjen 2017

V pátek se ve 14 hodin otevřenou volební místnosti a občané České republiky vyberou nové osazenstvo Poslanecké sněmovny. A po celý víkend u toho budou i redaktoři Českého rozhlasu.

V pátek od 12:30 si můžete na Radiožurnálu i na Českém rozhlase Plus poslechnout poslední předvolební debatu s lídry politických stran, která skončí přesně minutu před otevřením volebních místností, tedy ve 13:59. Do největšího studia Českého rozhlasu přijdou Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL), Petr Fiala (ODS), Miroslav Kalousek (TOP 09), Lubomír Zaorálek (ČSSD), Martin Stropnický (ANO), Vojtěch Filip (KSČM), Tomio Okamura (SPD), Ivan Bartoš (Piráti), Jan Farský (STAN) a Matěj Stropnický (Zelení). Moderuje Jan Pokorný, který vás na něj také zve:

Přímý přenos debaty byl k vidění na Facebooku Radiožurnálu, nyní je dostupný i na Youtube Českého rozhlasu:

V sobotu po uzavření volebních místností ve 14 hodin začne Český rozhlas Plus a Radiožurnál vysílat povolební speciál. Jaká vláda nás čeká? Kdo s kým vytvoří koalici? Bude mít naději na dostatečnou podporu ve Sněmovně? Určí parlamentní volby jednoznačný směr vývoje České republiky na další čtyři roky? Nejen na to se budou ptát moderátoři Jan Pokorný a Jan Bumba komentátorů a analytiků ve studiích Českého rozhlasu a klíčových politiků přímo ve volebních štábech kandidujících stran.

Přímý přenos můžete sledovat na Facebooku Radiožurnálu:

V neděli mezi 10. a 11. hodinou si přijdou zástupci všech stran, které se dostanou do Poslanecké sněmovny, do dalšího společného speciálu Radiožurnálu a Českého rozhlasu Plus. Debatu můžete živě sledovat na Youtube kanálu Českého rozhlasu Plus. Moderuje Jan Pokorný.

V neděli si také poslechněte na vlnách Českého rozhlasu Plus od 11 do 12 hodin speciální vydání pořadu Názory a argumenty, kde budou renomovaní komentátoři diskutovat o výsledcích voleb do Poslanecké sněmovny. Hosty ve studiu budou komentátor Českého rozhlasu Petr Hartman, komentátor týdeníku Reflex Bohumil Pečinka, analytik zahraničního dění a vedoucí rubriky Svět Deníku Referendum Petr Jedlička a politolog a ředitel New York University v Praze Jiří Pehe. Moderuje Michael Rozsypal a videopřenos najdete opět na Youtube kanálu Českého rozhlasu Plus.

A na závěr vás v neděli čeká ve standardním čase 18:10 až 19:00 kulatý stůl Názorů a argumentů, kde budou o volbách diskutovat komentátor Echa24 Petr Holub, americký novinář žijící v Praze Erik Best, publicistka a překladatelka Petruška Šustrová a komentátor Deníku Ivan Hoffman. Moderuje Radko Kubičko, pořad můžete poslouchat na Českém rozhlase Plus. Na volební vysílání stanice zve i její šéfredaktor Ondřej Nováček:

Volební zpravodajství bude od pátku do neděle přinášet i zpravodajský server iRozhlas.cz. Všechny důležité články k volbám, včetně online reportáže z volebních místností i štábů politických stran, najdete na jednom místě na adrese irozhlas.cz/volby.

autor: jpr
Spustit audio