Vyzyvatelé: Na čí stranu se přikloní štěstí v Hradci Králové?

13. duben 2017
Vyzyvatelé

Natáčení dalšího dílu pořadu Vyzyvatelé se konalo v univerzitním městě, na jehož gymnáziu studovali takové osobnosti jako Alois Jirásek nebo Karel Čapek.

Hradec Králové leží na soutoku řek Labe a Orlice. Právě na břehu Labe, v café baru Náplavka, si soutěžili studenti a vyučující ve vědomostní hře Vyzyvatelé. Opustíme vody humanitních oborů a poslechneme si, jak si povedou týmy z oborů fyzika a sociální patologie.

Svými studenty Damiánem Bušovským a Michalem Šrejbrem byl vyzván za fyziky doktor Jan Šlégr. Vyučující sociální patologie doktor Josef Kasal soutěžil proti studentům Lence Kolárové a Martinu Knytlovi.

Po skončení soutěžního mozkového klání jsme pro všechny přítomné připravili společně s Radiem Wave DJ´s party. Všechny rozproudila Mary C.

Vyučující oboru fyzika doktor Šlégr šel do soutěže rovnou s bojovým pokřikem: „Odborník ví stále více o stále menším počtu věcí. Nakonec ví opravdu všechno – o ničem.“ Pomohl mu?

Kdo si odnese z natáčení kromě dobrého pocitu také čtečku Kindle společnosti Amazon, partnera projektu? Dozvíte se v sobotu 8. dubna od 9:33 na Plusu. Skóre je zatím po dvou brněnských kolech vyrovnané.

Skóre je po Vyzyvatelích na Masarykově univerzitě vyrovnané. Jak to bude dál?
autor: Silvie Ulrichová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.