Vyzyvatelé na Univerzitě Karlově: Učitelé srovnali skóre

13. květen 2017
Vyzyvatelé

V sobotu jste mohli slyšet už 8. díl vědomostní soutěže Vyzyvatelé. Takto vyrovnaný souboj jsme tu doposud neměli a o vítězi ve finále rozhodla až poslední otázka.

Nejen v mediální sféře známý Daniel Köppl reprezentoval vyučující mediálních studií. Proti němu soutěžily studentky Olga Kořánková a Barbora Turazová. Aleš Antonín Kuběna reprezentoval obor evoluční psychologie a proti němu bojovali Robin Kopecký a Petr Tureček.

Souboj skončil vítězství vyučujících. Ti získali čtečku Kindle od společnosti Amazon, partnera projektu. Mimořádnou radost z této výhry měl Aleš Antonín Kuběna, kterému byla podobná čtečka před týdnem odcizena.

Podívejte se na videozáznam celé soutěže:

Vyzyvatelé vrcholí natáčení na Palackého univerzitě v Olomouci. O tom, jak bude boj probíhat v této moravské metropoli, se dozvíte z webu www.vyzyvatele.cz.

O zajímavá témata nebudou nouze. Nově tak nahlédneme například do oboru filmové a divadelní vědy. Všechny odvysílané díly najdete v iRádiu.

autor: Silvie Ulrichová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.