Vyzyvatelé: Na Univerzitě Karlově zvítězili studenti. I docent Zvěřina se něčemu přiučil

6. květen 2017
Vyzyvatelé

Další souboj mozků jsme natáčeli na nejstarší univerzitě severně od Itálie a východně od Paříže, na Univerzitě Karlově. Atmosféru nabitou vědomostmi a zdravým rivalstvím podporoval impozantní prostor Vlasteneckého sálu Karolina.

Na souboj tak dohlížely busty významných osobností české vědy a portrét prezidenta T. G. Masaryka.

Celé kolo bylo velmi těsné. Za vyučující sexuologie bojoval docent Jaroslav Zvěřina. Guru sexuologie byl vyzván studenty Nikolou Brzybohatou a Kvidem Štěpánkem. Komunální politiku reprezentoval doktor Petr Jüptner a s ním studenti Jakub Iran a Milan Válek.

Jak vědomostní souboj probíhal? Podívejte se na video:

Tento díl Vyzyvatelů odhalil, že i tady platí: „Multi multa, nemo omnia novit,“ tedy „Mnozí vědí mnoho, ale nikdo neví vše.“ A tak se i docent Zvěřina se lecčemu přiučil, například že chemsex je označení pro praktiky spojující drogy se sexem. Studenti lékařské fakulty zase vědí, jakou skupinu lidí označuje slovo queer.

Souboj skončil vítězstvím studentů, kteří získali čtečku Kindle od společnosti Amazon, partnera projektu.

Všechny díly Vyzyvatelů najdete v iRadiu, nebo na www.vyzyvatele.cz. Další výzvy nás čekají v oblasti experimentální psychologie a mediálních studií. Nalaďte si nás opět v sobotu 13. května 2017 v 9:33.

autor: Silvie Ulrichová
Spustit audio