Vyzyvatelé: První vědomostní souboj skončil vítězstvím učitelů

13. duben 2017
Vyzyvatelé

V sobotu 25. března odvysílal Český rozhlas Plus soutěžní pořad Vyzyvatelé. Nový formát má za cíl pobavit a poučit současně. Jedná se o vědomostní soutěž dvou studentů a jednoho profesora. První souboj mozků proběhl na půdě Masarykovy univerzity v Brně.

Pomyslný boj geologů a speciálních pedagogů se odehrál na Pedagogické fakultě. Geologii reprezentoval děkan Přírodovědecké fakulty Jaromír Leichmann, za skupinu vyučujících speciální pedagogiky soutěžil Petr Kopečný.

Vyzvali je studenti geologie Jakub Hrubý a Petra Šišková a studentky speciální pedagogiky Simona Bulawová a Jaroslava Havlíková. Fandit svým kolegům a spolužákům přišly desítky návštěvníků. Moderátor pořadu Jiří Havelka dodává: „Napětí tady bylo, ale při dobré a přející atmosféře.“

Vyučující speciální pedagogiky si po mírném zaváhání poradil s otázkou na znak, kterým začíná hashtag, zatímco studenti téhož oboru si nevzpomněli na to, odkud pochází označení pro nevyžádanou poštu „spam“.


První díl nakonec ovládli vyučující. Že by opravdu pomohl maskot – plyšový hrošík Petra Kopečného? Jak na toto skóre zareagují studenti? Obrátí výsledek? Poslouchejte v sobotu 1. dubna v 9:33 na Českém rozhlase Plus.

Studenti dokázali vyjmenovat jen jednoho předsedu československé vlády, ale učitelé hned čtyři chráněné krajinné oblasti u nás. Že by právě toto kolo rozhodlo o výsledku celého klání?

Vítězové si kromě dobrého pocitu a nálady odnášeli také čtečku Kindle, kterou poskytl partner projektu, společnost Amazon.

autor: Silvie Ulrichová
Spustit audio