Vyzyvatelé se s vyrovnaným skóre přesouvají do Plzně

První kolo vědomostního souboje studentů a učitelů ze Západočeské univerzity v Plzni si poslechněte už v sobotu - Foto: Petr Ježek

První kolo vědomostního souboje studentů a učitelů ze Západočeské univerzity v Plzni si poslechněte už v sobotuFoto: Petr Ježek

Vědomostní soutěž Vyzyvatelé má za sebou už čtyři kola. Studenti v Brně a Hradci Králové čtyřikrát vyzvali své vyučující a souboj ve vědomostech je zatím vyrovnaný – 2:2. Jak dopadne první kolo v Plzni?

Z hradeckého café baru Náplavka se přesuneme do místa s výjimečným géniem loci, do plzeňské Papírny. Zde se utkají studenti a vyučující místní Západočeské univerzity. 

Exaktní obory bude prezentovat fyzika. Vyučující bude reprezentovat majitel doktorátu z univerzity v Sydney, doc. Jiří Houška. Proti němu nastoupí jeho studenti Michal Kaufman s Davidem Kolenatým. V tomto týmu fyziků máme hned dva aktivní hráče šachů, které jsou považovány za nejlepší gymnastiku našeho mozku. Uvidíme, jak to ovlivní výsledek. 

Ekonomická fakulta má svoji reprezentaci v oboru podniková ekonomika a management. Se svými studenty se poměří pedagog Ing. Jan Tlučhoř. Studenty zastupuje milovník knih, kterému by se tak mohla hodit výhra – čtečka Kindle Amazon – David Musil společně s Jiřím Kutlákem, který, pokud zrovna nestuduje, rád cestuje. 

Po skončení vědomostní soutěže Český rozhlas Plus společně s Radiem Wave připravil pro všechny přítomné koncert: DJ´s Radia Wave – tvprodukt vs DJ BJ. Na vítěze čeká elektronická čtečka knih Kindle, kterou do soutěže věnovala společnost Amazon, partner pořadu. 

Jak se soutěžící poprali se zařazením plodin mezi ovoce a zeleninu, nebo na jakou kyselinu můžeme narazit v nápojích? Dozvíte se už tuto sobotu 22. 4. od 9:33 na Plusu.  

Pořad: Vyzyvatelé  |  Stanice: ČRo Plus
Čas vysílání: sobota 9:33; repríza neděle 14:33  |  Délka pořadu: 27 minut  
 

Nové články v rubrice

Sledujte nás

Radiofórum

Twitter

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace