Vyzyvatelé: Zvrátí vyučují Západočeské univerzity v Plzni náskok studentů?

28. duben 2017
Vyzyvatelé

Se studenty a vyučujícími Západočeské univerzity v Plzni jsme natáčeli také 6. díl vědomostí soutěže Vyzyvatelé. Kantoři mají velkou motivaci vyhrát – už jen proto, že v předchozím kole zvítězili studenti.

Natáčení opět hostila plzeňská Papírna. Za vyučující bude tentokrát bojovat o vítězství přímo děkan Ekonomické fakulty, doc. Miroslav Plevný. Obor projektové řízení budou reprezentovat studenti Zdeněk Bečka a Olga Šlechtová Sojková.

Z Fakulty aplikovaných věd se seznámíme s oborem informatika a výpočetní technika v čele s vyučujícím doc. Liborem Vášou, kterého vyzvali studenti Ondřej Pražák a Jiří Martínek. Docent Váša nám o sobě prozradil i jednu zajímavost – když kleje, tak jedině v němčině. Uslyšíme jeho nejoblíbenější hlášku?

Na vítěze klání čeká elektronická čtečka knih Kindle, kterou do soutěže věnovala společnost Amazon, partner pořadu.

Víte, kdo je autorem evropské hymny? Dokážete správně rozpoznat české hrady a zámky? Nalaďte se na Vyzyvatele! Poslouchejte v sobotu 29. dubna od 9:33 na Plusu.

autor: Silvie Ulrichová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.