Z Babiše diváci Ovčáčka miláčka pomalu tuhnou. V pondělí i v kinech

20. listopad 2017

Zlínské divadlo v pondělí večer opět zaplaví i kina po celé republice smíchem. V přímém přenosu bude diváky více než sedmdesáti biografů bavit kabaret Ovčáček miláček.

Ovčáček miláček s podtitulem Tingl tangl měl premiéru 31. srpna, navazuje na loňský divácky úspěšný kabaret Ovčáček čtveráček, který se trefoval do některých představitelů politické scény, zejména do prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka. Přímým přenosem do kin se přenášela letošní únorová derniéra, v kinech ji vidělo více než 17 tisíc lidí.

Ovčáček miláček zatím vzbudil stejný zájem publika, dosavadní reprízy byly vyprodané, derniéra bude na začátku ledna. V Ovčáčkovi miláčkovi přibyla postava Andreje Babiše, Michaely Jílkové, Jiřího Paroubka, folkového zpěváka Bohuslava Sobotky, Lubomíra Zaorálka, Ivany Zemanové či Jiřího Kajínka. Děj se odehrává v době vrcholící prezidentské kampaně.

Velkou část textu tvoří přepisy projevů, rozhovorů a tweetů. V případě prvního dílu byla podle ředitele divadla a autora Petra Michálka impulsem k vytvoření kabaretu kauza kolem předání státních vyznamenání a Jiřího Bradyho. "Ve dvojce byly spouštěcím impulsem tanečky kolem výkladu ústavy," říká režisér a šéf zlínského divadla Petr Michálek. "Změnili jsme způsob vyprávění. Nabízíme mozaiku, z níž si každý musí složit svůj příběh. Lidé se při představení většinou skoro celou dobu smějí a pak nám na konci říkají, jak jim je smutno, což je srovnatelné s jedničkou."

Andreje Babiše hraje Zdeněk Julina. "Když mi pan Michálek zavola, jestli bych do toho šel, ztuhnul jsem. Pak jsem si ale řekl, že se mi první díl líbil a záviděl jsem kolegům, že se můžou vyjádřit k politické situaci. Začal jsem studovat Babišovy projevy na Youtube a azajásal jsem, když jsem objevil, že rozčílený má charakteristické rysy i výslovnost. Když je klidný, je úplně normální," říká Julina s tím, že postupem času ve hře lidé z jeho role pomalu tuhnou.

autor: hrc | zdroj: ČTK
Spustit audio