Přednáška Jeho Svatosti dalajlamy živě na stránkách ČRo Plus

21. květen 2015

Letošní konference Forum 2000 se uskuteční ve dnech 14.–17. září 2013 v Praze i dalších městech. Český rozhlas je již tradičně mediálním partnerem a svým posluchačům zprostředkuje klíčové momenty konference. Navíc exklusivně bude ke shlédnutí na stránkách stanice Český rozhlas Plus přímý přenos přednášky Jeho Svatosti dalajlamy.

O příležitostech i nástrahách demokratických transformací bude diskutovat více než 100 významných světových osobností, zejména politiků, akademiků, zástupců občanské společnosti, novinářů, podnikatelů a náboženských přestavitelů.

Aun Schan Su Ťij

Konference se zúčastní také nositelka Nobelovy ceny za mír, vůdkyně barmské opozice a poslankyně parlamentu Do Aun Schan Su Ťi, která do Česka přijede vůbec poprvé.

Forum 2000 odstartuje v sobotu 14. září od 13:30 hodin veřejná přednáška Jeho Svatosti dalajlamy.

Přímý přenos z pražské Tipsport arény můžete sledovat živě v přímém přenosu na webu Českého rozhlasu Plus.

Záznam přednášky si můžete přehrát zde.

Kromě živého přenosu zprostředkujeme také debatu ze slavnostního zahájení Fora 2000 a část vystoupení Su Ťij i dalších mezinárodně známých osobností na pražském Žofíně. Pestrou mozaiku zajímavostí z letošního 17. ročníku nabídne stanice Český rozhlas Plus prostřednictvím sociální sítě Twitter i v rámci pořadů Ekofórum, Zaostřeno a Den podle.

Redaktoři, kteří je připravují, budou sledovat besedy o transformaci zemí, které přecházejí od autoritářských režimů k demokracii, debaty věnované ekologickým tématům, stavu světové ekonomiky nebo architektuře ve městech.

Mezi osobnostmi, které uslyšíme na Českém rozhlase Plus, budou bývalý jihoafrický prezident Frederik de Klerk, bloger Ahmed Maher z Egypta, bývalý eurokomisař Franz Fischler, ázerbájdžánský spisovatel Emil Milli a španělský urbanista Pablo Otaola.

autor: Silvie Ulrichová
Spustit audio