Kdo podporuje prezidentské kandidáty a proč? Podívejte se

11. leden 2018

Jaký by měl být příští prezident České republiky? A jaké silné a slabé stránky mají kandidáti na funkci hlavy státu v očích svých podporovatelů? Český rozhlas Plus připravil dvě debaty příznivců prezidentských kandidátů.

V první z nich debatují čtyři podporovatelé: bývalý rektor a nyní senátor za KDU-ČSL a Stranu zelených Václav Hampl, který podporuje Pavla Fischera (nominovaného senátory). Petra Hanniga (nominovaného poslanci) podporuje novinář Jan Hloch. Kněz, teolog a spisovatel Marek Orko Vácha podporuje Marka Hilšera (nominovaného senátory). A současnou hlavu státu Miloše Zemana (nominovaného občany) podporuje umělec a volební lídr Strany práv občanů ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2017 František Ringo Čech.

Ve druhé debatě přijali pozvání senátorka za ODS Daniela Filipiová, která podporuje Mirka Topolánka (nominovaného senátory). Lékař Pavel Pafko je příznivcem Michala Horáčka (nominovaný občany). Jiřího Hynka (nominovaného poslanci) podporuje vědecký pracovník Ústavu mezinárodních vztahů Jan Eichler. Krizový manažer Petr Karásek je příznivcem Vratislava Kulhánka (nominovaného poslanci) a posledním hostem debaty je spisovatel Jiří Padevět, který podporuje Jiřího Drahoše (nominovaného občany).

Podívejte se na obě debaty na videu:

autor: jpr
Spustit audio