Kdyby se Trump jen trochu ukáznil, mohl dosáhnout víc, tvrdí komentátor Anýž

18. leden 2018

Je to přesně rok, co v úřadu prezidenta Spojených států amerických stanul Donald Trump. Při inauguraci slíbil, že vrátí Americe její velikost. Daří se mu prosazovat svou vizi „America First“ i 12 měsíců po vstupu do úřadu? Jaké předvolební sliby Trump splnil, a které naopak zůstaly nesplněny? A prospívá nový americký prezident Americe?

„Já bych řekl, že ano, že prospívá,“ uvedl v pořadu Pro a proti publicista žijící v americké Pensylvánii Dušan Neumann. Ten prý sám žije na americkém venkově a musí potvrdit, že tam má Donald Trump stále dostatek svých příznivců. „Trumpa nevolili republikáni nebo voliči, kteří byli proti demokratům, ale Američané, kteří byli proti byrokracii a establishmentu. Trumpovi je jedno, jestli pobouří republikány nebo demokraty. A v tomto ohledu je asi z 50 % úspěšný, tedy tak, jak je Amerika rozdělena,“ konstatuje Neumann.

Redaktor serveru Aktuálně.cz Daniel Anýž soudí, že nový americký prezident Americe spíše neprospívá. „Souhlasím s tím, že velká část médií je proti Trumpovi zaměřená, někdy až hystericky, ale akce vyvolává reakci... Média jsou k němu někdy kritická, ale já tvrdím, že si o to řekl sám.“ „Problém ale nastává, když mu styl jeho vládnutí ničí jeho vlastní agendu. Trump během toho prvního roku mohl dosáhnout víc, kdyby se dokázal opravdu ukáznit. Některé roztržky vyvolal úplně zbytečně. To mu ničí prezidentství proti jeho vlastním záměrům,“ shrnul Daniel Anýž. Podívejte se na celou debatu na videu:

autor: jpr
Spustit audio