Udženija: Koalice je neschopná a doplácejí na to Pražané

8. prosinec 2017

Praha koncem listopadu schválila rozpočet na příští rok. Otázku, jestli se investiční záměry města ubírají správným směrem aktualizuje i nedávné neštěstí v pražské Troji, kde se zřítila lávka a zranila čtyři lidi.

„Věřím, že tato událost je výjimkou,“ uvedla v pořadu Pro a proti předsedkyně pražských zastupitelů Alexandra Udženija (ODS). „Tato koalice se neumí dohodnout, co jsou její priority, a doplácejí na to Pražané. Všechny velké opravy a investice byly zahájeny v minulosti. Problém je, že tři roky tato neschopná koalice nenaplánovala vůbec nic. Je zapotřebí politické rozhodnutí,“ shrnuje Udženija.

Náměstkyně primátorky pro finance a rozpočet Eva Kislingerová (ANO) je přesvědčena, že nehoda v Troji je výjimka. „Je to nešťastná událost, která se může prostě stát. Opravdu věřím, že tato událost měla mimořádné důvody.“ „Stav mostů je průběžně analyzován. Měli jsme informaci o stavu této lávky, postupovalo se standardně a nic nesignalizovalo stav, který pak nastal,“ říká Kislingerová. Posívejte se na celou diskuzi na videu:

autor: jpr
Spustit audio