Karel Hvížďala: Miloš Zeman pracuje se strachem

27. leden 2018

Prognostici se tentokrát nemýlili, když ještě včera říkali, jako například Jan Hartl ze společnosti STEM/MARK, že výsledek bude těsný a že souboj je velice vyrovnaný.

O důvodech lze zatím jen spekulovat, pokud neznáme exaktní čísla. Ale zdá se, že hlavní chybu udělal volební štáb Jiřího Drahoše spolu s reklamními agenturami, které místo budoucího směřování se soustředily na cíl.

Vytvořit přijatelnější atmosféru

Propagovali pouze změnu, ale nedokázali vysvětlit dostatečně srozumitelně, proč by ji měli lidé, kteří o tom nemají čas uvažovat, chtít.

Přece nešlo jen o to vyměnit prezidenta, ale o to, vytvořit v zemi přijatelnější atmosféru a zajistit prosperitu napojením na liberálně orientované země.

Karel Hvížďala

Když všem pochopitelné vysvětlení absentuje, pak velký a vehementní tlak na změnu vyvolá vždy strach, s kterým zase cíleně pracuje Miloš Zeman. Toto je pak logický výsledek.

A je jedno, že ten strach je zcela virtuální (žádní migranti k nám nechtějí) a že svým rozhodnutím ublíží nejspíš nejen sobě (viz uvažované platby ve zdravotnictví), ale i svým dětem a vnoučatům (pokud v EU se ocitneme na periferii).

Spustit audio