Den otevřených dveří na Plusu: debaty s autory i hosty pořadů, video a program pro děti

29. květen 2015

Den otevřených dveří letos přilákal do Českého rozhlasu kolem 2000 návštěvníků. Plus jim v sobotu 23. května představil autory a hosty pořadů, nabídl prohlídku studia, multimediální prvky i prezentaci pro děti.

David Hertl, který připravuje Archiv Plus, a autor Příběhů 20. století Adam Drda představili posluchačům svůj přístup k historickým událostem a pramenům a dozvěděli se od nich o nových pamětnících.

Posluchači živě diskutovali s moderátorem Studia Leonardo Robertem Tamchynou, Michael Rozsypal a Dalibor Zíta představili témata, o kterých vysílají v pořadu Trendy.

Moderátor Leonarda Plus Petr Sobotka přivedl do studia astronoma a fyzika Petra Kulhánka, tradičního spolupracovníka Českého rozhlasu, který zavzpomínal na své rozhlasové začátky.

Celý den se s posluchači setkával šéfredaktor Daniel Raus, program ve studiu moderovala vedoucí programu Martina Mašková.

Děti měly možnost podívat se do režie, zajímaly se o vzhled studia, znělky a tzv. přepojování. Eva Ziliziová jim ukázala přípravu zpravodajské relace, ve vysílacím studiu si vyzkoušely, jak moderátor komunikuje s režií.

Úspěch měly sedačky fatboy v oranžových barvách Plusu a další drobné dárky pro děti i dospělé. Největší zájem byl o trička.

Tým Plusu instaloval zájemcům do telefonů mobilní aplikaci iRadio, prostřednictvím které mohou poslouchat naše vysílání i archivní záznamy a měli možnost vyzkoušet si QR kódy vedoucí na naše webové stránky, sociální sítě a do iRadia.

Posluchači mohli na plátně sledovat tváře všech autorů pořadů Plusu a krátké filmy z našeho vysílání, mimo jiné z natáčení speciálu v Plzni k 70. výročí konce války.

Závěr odpoledne patřil diskusím historika architektury Zdeňka Lukeše, odborníka na nová média Josefa Šlerky z Leonarda Plus a protagonistům rozhlasové Laboratoře, herečce Kamile Špráchalové a neurofyziologovi Františku Vyskočilovi.

autoři: mvo , mam
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.