Občané nebo stádo? Sledujte videopřenos debaty

21. květen 2015

Je humor novou zbraní občanského aktivismu? Dokáže vtipný aktivista zlomit i zarytého „pasivistu“? Jak účinný je aktivismus, který vzniká a šíří se na sociálních sítích? Slouží jako jednoduché vykoupení se kliknutím nebo jsou díky němu lidé aktivnější i v off-line životě?

Český rozhlas se podílí na dalším z cyklu filmových večerů z cyklu Spolu o Evropě. Tentokrát bude Jaroslav Šonka moderovat diskusi o aktivismu s humorem.

Na webu Českého rozhlasu Plus sledujte od 20 hodin přímý přenos z debaty, která bude následovat po projekci filmu Svobodu pro Smetanu od režisérů Víta Klusáka Filip Remunda z roku 2012.

Hosty diskuse budou: Alena Rybníčková, předsedkyně Pražského fóra, které pořádá množství veselých happeningů, jejichž prostřednictvím se vyjadřuje k aktuálnímu dění v Praze, Jiří Boudal za iniciativu Rekonstrukce státu, největší občanskou lobbistickou akci v historii Česka a Jaroslav Valůch, spoluzakladatel kliktivisti.cz. Moderátorem diskuse bude novinář a spolupracovník ČRo Jaroslav Šonka.

Další filmový večer z cyklu Spolu o Evropě se uskuteční v Galerii Langhans – Centrum Člověka v tísni, Vodičkova 37, Praha 1 ve čtvrtek 9. ledna 2014 v 19 hodin. Vstup zdarma.

Cyklus diskusí Spolu o Evropě je financován z prostředků Evropské unie.

Mediálním partnerem cyklu besed Spolu o Evropě je Český rozhlas.

Film byl uveden na festivalu Jeden svět 2013.

autor: Noemi Fingerlandová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.